top of page

První elektrický muscle car Dodge


První elektrický muscle car Dodge se podbízí více, než je hezké. Falešný je přesně tam, kde čekáte


Výkonné modely Dodge mají silnou fanouškovskou základnu. Automobilka se musí hodně snažit, aby si ji novým elektrickým muscle carem proti sobě nepoštvala. Vsadila proto na osvědčené hodnoty.


Vzhledem k oblibě klasických muscle cars má Dodge jedinou možnost, jak nadšencům prezentovat elektrického pokračovatele rodu. Není proto překvapením, že použil design inspirovaný začátkem šedesátých let a snad všechna označení spojená s výkonem a závodní historií.


Aby byl Dodge Charger Daytona SRT přijat s větší grácií, zatraktivnila automobilka elektrický pohon pořádnou dávkou výkonu. Pohonné ústrojí nesoucí označení Banshee zastiňuje současnou řadu Hemi, Hellcat i Redeye. Přesný výkon není znám, pouze víme, že se jedná o 800V platformu s pohonem všech kol.


Navzdory bezemisnímu pohonu nám Dodge sliboval, že novinka bude znít jako pravý muscle car. I když je to trochu faleš, vůz bude vybaven systémem Fratzonic Chambered Exhaust. Půjde o zesilovač s rezonátorem produkujícím řev o hlasitosti 126 db, jak to umí modely SRT Hellcat. Soustava má i speciální režim spojený s převodovkou eRupt.





bottom of page