top of page

RAM 1500 TRX – TRUCK OF THE YEAR 2021



Co získáte, když vyrobíte nejsilnější a nejrychlejší sériově vyráběný pick-up? Respekt od kritiků i laických fanoušků. A to je jeden z důvodů, proč získal zcela nový RAM 1500 TRX prestižní ocenění MotorTrend Truck of the Year 2021. Je to již potřetí za sebou, co získal RAM 1500 toto ocenění, ale tentokrát nasadil laťku opravdu hodně vysoko.


RAM 1500 TRX je doma jak na silnici, tak i v terénu. Sice stále mluvíme o příbuzném řady 1500, ve skutečnosti se jedná o něco jiného. Konstruktéři upravili 74 procent rámu, upevňovací body zavěšení a přední nápravu posunuli dopředu, aby získali dostatek místa pro masivní 35palcové pneumatiky na 18palcových kolech. Zadní náprava je připevněná k podvozku pomocí nových pětičlánkových upevňovacích bodů. A díky novým nápravám a pneumatikám se rozchod kol (a tím i stabilita v terénu) u modelu TRX zvýšil oproti standardnímu modelu 1500 o 152 mm. Kdybychom měli popsat všechna vylepšení podvozku, bylo by to dlouhé čtení…



A kolik energie má RAM TRX? Pod kapotou najdete 6,2l přeplňovaný osmiválec s výkonem 712 koní a točivým momentem 880 Nm. Z nuly na stovku to zvládne za 4,6s. Motor má navíc spoustu vylepšení do terénu, jako například vylepšení sání nebo mazání motoru v extrémních terénních úhlech.

RAM TRX je prostě výjimečný jak na silnici, tak v těžkém terénu a toto prestižní ocenění si jednoduše zaslouží.





bottom of page